Je zit in de rollercoaster met heftige ups en downs

Het leven van een ondernemer. Soms is het alsof je in een rollercoaster zit, met onvoorspelbare ups en downs. Het ene moment sta je op de top van de wereld en ervaar je een opwindende high. En dan duik je vanuit het niets de diepte in en vraag je je af wat er is gebeurd. Het lijkt dat je de ondernemerscode hebt gekraakt, maar dan ineens ben je weer terug bij af om vervolgens als een gek rond te tollen. Sommige mensen beweren dat dit bij de reis hoort. Het punt is, als je niet op het juiste moment die achtbaan weet te beteugelen word je duizeliger en duizeliger, totdat je denkt: ‘Ik moet eruit!’ Vertaald naar het echte leven is dit het ideale recept om volledig opgebrand te raken.

Scroll verder om de inzichten te lezen.

De rollercoaster komt vaak voor bij:

Ondernemers die: ervaren zijn
Ondernemingen die: in de groeifase zitten
De merkstrategie: is ooit ontwikkeld, halfslachtig ingezet of weer vergeten

Zo voelt de rollercoaster

Waarom voelt het runnen van je bedrijf als een eindeloze achtbaanrit? Laten we het opsplitsen:

  • Je inkomstenstroom is onvoorspelbaar. Het ene moment komt het geld overvloedig binnen, het andere moment breek je het hoofd over het bereiken van de bodem van de schatkist.
  • Opvallen tussen de concurrentie blijft een opgave. Soms schitter je als een ster, andere keren zien ze je niet meer staan.
  • Beslissingen neem je weloverwogen, maar aan langetermijnvisie en strategie is moeilijk vast te houden. Het is alsof je een eekhoorn achternazit in het park. Snel en onvoorspelbaar spring je met je team van de ene kortetermijntactiek naar de andere.
  • Onderbuikgevoelens en kortetermijnwinsten zijn vaak de drijvende kracht achter investeringsbeslissingen, waarbij onmiddellijke resultaten prioriteit krijgen boven het bouwen van je merk op de lange termijn.

Schakelen van ‘doen’ naar ‘denken’

In deze zakenwereld is snel handelen belangrijk, maar het vinden van balans is cruciaal. Als je misselijk wordt van de ondernemersrollercoaster, is het tijd om op de rem te trappen en van ‘doen’ naar ‘denken’ te schakelen. Wat is het plan? Geef jezelf de ruimte om te onderzoeken, brainstormen, nieuwe perspectieven te verkennen en een heldere koers naar succes uit te stippelen.

Een duidelijke koers hebben

Wil je een duidelijke koers hebben om daarmee naar nieuwe hoogten te klimmen? Dit is wat je nu kunt doen:

  • Analyseer de sterke en zwakke punten van je bedrijf. Koester waar je in uitblinkt en pak gebieden aan die verbetering nodig hebben.
  • Identificeer je ideale klant en brainstorm over manieren om hen beter te bereiken, beter met hen te communiceren en hen beter van dienst te zijn. Creëer onvergetelijke ervaringen waar klanten blij van worden.
  • Onderzoek je concurrenten om van te leren, maar weersta de drang om te kopiëren. Maak in plaats daarvan gebruik van jouw unieke sterktes om je te onderscheiden van de rest.
  • Omarm strategisch denken, zet stappen met je bedrijf die leiden tot succes op de lange termijn.

Meer vertrouwen en succes met een merkstrategie

Voorspelbaar als een draaimolen hoeft het niet te worden, maar het omarmen van strategisch denken en doen je zal helpen om met meer vertrouwen en succes door de wendingen van de ondernemersrollercoaster te navigeren. Je komt meer in balans waardoor je beter kunt focussen op het bereiken van je droomdoelen. Ons merkbouwprogramma Distinctive Brand Power™ helpt je je merkstrategie te creëren en geeft je de essentiële vaardigheden om je merk te bouwen.

Bekijk ons merkbouwprogramma

Herken je dat jij in de rollercoaster zit?

Begrijp wat het is om in de rollercoaster te zitten en ga tijdens een mini-strategiesessie van Everbetter inzien dat je een veel stabielere koers kunt hebben dan nu. Tijdens de sessie zoom je met Tamarind of Maurits een uur lang in op je business en ontvang je persoonlijke inzichten over het nut van een merkstrategie voor jouw onderneming

Boek een mini-strategiesessie

Ontdek de andere ritten van de ondernemerskermis