Je zit in de katapult, een plotselinge vlucht omhoog

Je bent een vernieuwende ondernemer, klaar om met je bedrijf next level te gaan. Je hebt je al ruimschoots ondergedompeld in de markt en een fantastisch team opgebouwd. Je maakt indruk met je ontwrichtende ideeën. Nu is het tijd om je horizon te verbreden en nieuwe gebieden te veroveren. Je zit vol spanning in de katapult, wachtend op die epische lancering. Maar vergeet niet dat er grote risico’s aan verbonden zijn. Maak de gordels goed vast, want die plotselinge vlucht omhoog kan je ook fataal worden.

Scroll verder om de inzichten te lezen.

De katapult komt vaak voor bij:

Ondernemers die: vernieuwend zijn
Ondernemingen die: op het punt staan de scale-upfase in te gaan
De merkstrategie: is ooit laagdrempelig ontwikkeld, maar heeft preciezere invulling nodig voor de nieuwe fase

Zo voelt de katapult

Dit kun je ervaren als je gelanceerd wordt in de katapult:

  • Je hebt grote dromen en doelen, maar te weinig zekerheid over de te volgen strategie. Het is alsof je door een oneindig luchtruim navigeert zonder duidelijke herkenningspunten. Jouw strategie heeft preciezere invulling en finetuning nodig. Grijp je landkaart en kompas en stippel een heldere route naar succes uit.
  • Je spreidt je resources teveel, jaagt elke kans na die op je pad komt en probeert talloze tactieken uit. Om grotere hoogten te bereiken moet je al je kracht concentreren op één enkel doel. Het is tijd om te focussen!
  • Je standaard denkmodus is product-first. Goed dat je een specialist bent, maar deze denkmodus kan ook beperkend werken. Om vernieuwend te blijven – zeker in je nieuwe speelveld – verbreed je je blik tot 360 graden. Zet de bril van je klanten op en bekijk de dingen vanuit hun gezichtspunt.

Betere beslissingen nemen

Wanneer je het stadium bereikt waarin je gaat opschalen, wordt het nemen van goede beslissingen en het doen van verstandige investeringen essentieel voor het voortbestaan van je onderneming. Het is cruciaal om een solide basis te hebben voor alles wat je doet als je gaat uitbreiden. Hier zijn enkele tips:

  • Definieer een inspirerende visie voor de toekomst en creëer een strategie om deze te realiseren. Een goed gedefinieerde visie en strategie fungeren als poolster. Ze sturen je acties en zorgen voor afstemming in je hele organisatie.
  • Neem de tijd om je sterke en zwakke punten grondig te evalueren. Identificeer manieren om de impact van je sterke punten op je groeitraject te maximaliseren.
  • Werk aan een 360 graden beeld van je bedrijf door het vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Verkrijg waardevolle inzichten in hoe je klanten je aanbod zien en ontdek manieren om hun ervaring te verbeteren. Blijf op de hoogte van markttrends en maatschappelijke veranderingen die van invloed kunnen zijn op je branche.

Goed gezekerd met een merkstrategie

Terwijl je aan een opwindende reis van opschalen begint, moet je goed gezekerd worden om de gierende vlucht te doorstaan. Door je onderneming vanuit verschillende invalshoeken te begrijpen, je strategie te finetunen en je resources te concentreren op één doel, heb je de meeste kans om de uitdagingen te overwinnen en duurzame groei te realiseren. Bereid je voor op een avontuur naar episch succes.

Everbetter’s merkbouwprogramma Distinctive Brand Power™ helpt je je merkstrategie te creëren en geeft je de essentiële vaardigheden om je merk te bouwen.

Bekijk ons merkbouwprogramma

Herken je dat jij in de katapult zit?

Begrijp wat het is om in de katapult te zitten en ga tijdens een mini-strategiesessie van Everbetter inzien dat je goed gezekerd moet zijn. Tijdens de sessie zoom je met een Tamarind of Maurits een uur lang in op je business en ontvang je persoonlijke inzichten over het nut van een merkstrategie voor jouw onderneming. 

Boek een mini-strategiesessie

Ontdek de andere ritten van de ondernemerskermis