Merkidentiteit | B-Town

Waar veel kan

Merkidentiteit | B-Town

Waar veel kan

Projecttype
Merkidentiteit

Branche
Sociale innovatie

Opdrachtgever
Gemeente Boxtel

Nieuw leven in de brouwerij

Jongerencentrum B-Town: sinds 2009 een begrip in Boxtel. Maar een flets imago en onduidelijk programma zorgden de laatste jaren voor een afnemende populariteit van het waardevolle jeugdhonk. Daar wilde Gemeente Boxtel verandering in brengen. Aan Everbetter de avontuurlijke taak om van het ingedutte buurthuis weer een levendig en actief jongerencentrum te maken. We startten een merkidentiteittraject waarbij we de doelgroep centraal stelden. Ontwikkeling van en verbinding met jongeren werd het uitgangspunt. Het resultaat is een eigentijds, energiek en ondernemend merk waar Boxtel trots op kan zijn.

Laat ouderen niet invullen wat jongeren willen

Het startpunt voor dit uitdagende traject kon niets anders zijn dan de doelgroep: de jongeren voor wie B-Town bedoeld is. Om ons goed in te kunnen leven zijn we in de huid van de gemiddelde Boxtelse ‘teen’ gekropen. Zo liepen we mee met activiteiten en hebben we een aantal jongeren beter leren kennen. Tijdens gezellige en soms hilarische diepte-interviews hebben wij onze ‘subjects’ de hemd van het lijf gevraagd over hun toekomst, drijfveren en wat ze missen in hun sociale leven. We spraken ook met experts over motivatie en ontwikkeling. Wat drijft deze groep en hoe raken we de juiste snaar? Deze inzichten gaven ons een goed uitgangspunt om een duurzame connectie met deze jongeren op te bouwen.

De inzichten

Hoe breng je levendigheid terug? Wij keken naar de behoeftes van de ‘jonglieden heden ten dage’. Wat missen ze thuis, op school, bij hun vrienden? We kwamen tot de conclusie dat vrijheid en geborgenheid belangrijk is. Een plek waar ze altijd welkom zijn. Waar fouten maken niet gelijk afgestraft wordt. Stimulerende sturing. Een veilige omgeving waar ze gewoon kunnen ‘zijn’. Niet presteren maar spelen, experimenteren of gewoon lekker nietsen. Ons doel was om ambassadeurs te kweken. Door jongeren hun mening te vragen, door ze mee te laten bouwen aan het jongerencentrum. De energie van betrokkenheid is wat het centrum dynamiek geeft.

De visie van B-Town

Bouw aan een community vol mogelijkheden voor Boxtelse jongeren, waar elke jongere wordt begrepen, zich thuis voelt en fouten mag maken.

Professioneel groeien en ontdekken

De visuele identiteit van B-Town weerspiegelt allereerst een professionele organisatie. Het geeft ouders het vertrouwen dat hun kind in goede en deskundige handen is. Daarnaast geeft het ook speelsheid weer. De onconventionele vrijheid om te ‘doen’ en te ontdekken. Jongeren voelen dat ze welkom zijn. Dat ze de ruimte krijgen om zichzelf en hun kwaliteiten te onderzoeken. Kansrijk. Niets hoeft, maar veel kan bij B-Town.

Groeien en verbinden

Dankzij de nieuwe merkidentiteit van Everbetter heeft B-Town een solide basis om te groeien. De uitgebreide visie helpt de gemeente met een duurzame herstart. Hierdoor kunnen activiteiten en de nieuwe naamsbekendheid worden uitgebreid. De frisse visuele identiteit maakt B-Town weer zichtbaar in Boxtel. Dit zal ook een nieuwe doelgroep raken. Jongeren die zich niet eerder aangesproken voelden worden enthousiast uitgenodigd om aan ‘hun’ centrum mee te bouwen. We creëren verbinding door ze welkom en gehoord te laten voelen. Deze overdracht van energie zorgt voor een levendige sfeer en positieve buzz rondom B-Town.

“Toen ik zag wat jullie gemaakt hebben, raakte dat mij. Jullie hebben onze situatie precies begrepen en een merk gemaakt dat volledig staat voor wie we zijn.”

Amarens Wolters – Jongerenconsulent

Maak jouw merk ever better!

We zijn altijd benieuwd naar nieuwe initiatieven rond social innovation. Vertel ons die van jou: dan laten wij zien hoe Everbetter de connectie met mensen kan maken. Geheel vrijblijvend en met lekkere koffie.

Neem contact op

Meer cases

All-in-one software platform Goodweek

De meest complete online toko Asian Food Lovers

Groente was nog nooit zo lekker Hela groentedressings