Merkidentiteit | Goodweek

Everybody deserves
a good week

Merkidentiteit | Goodweek

Everybody deserves
a good week

Projecttype
Merkidentiteittraject

Branche
Branding voor services

Opdrachtgever
GoodWeek B.V.

Gevestigde merkidentiteit
voor een gloednieuwe speler

Everbetter kreeg een groep ondernemers op de koffie. Hun idee: innovatieve dienstverlening voor zzp’ers en intermediairs. Dat was het. Een geweldig idee zonder merkbelofte of logo. Er was niet eens een naam! Daar zochten ze een specialist voor. En zo kwamen ze bij ons aan tafel. Tijdens uitgebreide inzichtensessies met onze klant, leerden we alles wat we konden over de markt van personeelsbemiddeling en de verschillende doelgroepen. Al deze informatie werd met expertise in de unieke Everbetter-mal gegoten. Het resultaat is een complete, professionele merkidentiteit met een ijzersterk fundament.

Onderzoek

Ons kernwoord is ‘connectie’. Productvoordelen highlighten is prachtig, maar een emotionele verbinding met je doelgroep is veel meer waard. We hielden diepgaande inzichtensessies met de klant. Wat doen ze? Hoe doen ze het, en bovenal: waarom? We onderzochten de behoeftes van de doelgroep en welk gevoel hier het beste op aansloot. Deze ‘raisons d’être’ vormde de kern van ons ontwerp.

Merkbelofte

Everybody deserves a
Goodweek

Hoe kwamen we op Goodweek?

It’s all in the name. Als er nog geen naam voor het product is, ontwikkelen we eerst de merkbelofte. Voor onze opdrachtgever creëerden we de missie dat zij de werkweek van hun klanten gemakkelijker, winstgevender en aangenamer te maken. Ze willen mensen een goede week geven. En zo kwamen we tot de naam Goodweek. De naam staat voor continuïteit en een positieve cyclus. De vormgeving van het logo laat de naam stralen. Gecombineerd met een sterk font, vertolkt het beeldmerk een optimistische verbondenheid.

Visuele identiteit

We hebben de visuele identiteit op kernwaarden gebaseerd. Voor Goodweek zijn dit ondersteunend, energiek en onafhankelijk. Aan elk van deze kernwaarden hebben we kleuren gekoppeld. Voor het visualiseren van de dienstverlening hebben we een serie pictogrammen ontworpen. Duidelijk, herkenbaar en multifunctioneel inzetbaar. Twee fotoseries geven een gezicht aan Goodweek. De foto’s kunnen flexibel worden ingezet voor communicatie en campagnes.

Een flexibel fundament
voor een bedrijf in beweging

Personeelsbemiddeling is een dynamische branche. Niet alleen door nieuwe trends en pieken en dalen in de economie. Ook voortdurend veranderende wetgeving zorgt voor veel beweging. Goodweek’s dienstverlening beweegt met de golven mee maar de merkbelofte blijft hetzelfde. Deze combinatie vormt het ijzersterke fundament waar Goodweek op gebouwd is. Het ondersteunt de missie, de merkbelofte en naamsbekendheid van het bedrijf. En niet zonder succes! Het merk is inmiddels uitgebreid met de labels Goodweek ZZP, GoodCrew en Goodsure.

“Elke keer als ik het logo van Goodweek zie, word ik vrolijk. Het hele verhaal klopt. Er is geen speld tussen te krijgen.”

Martin Honselaar – Directeur/eigenaar

Maak jouw merk ever better!

We zijn altijd benieuwd naar de ambities van ondernemers. Vertel ons die van jou: dan laten wij zien hoe Everbetter de potentie van jouw merk kan vergroten. Geheel vrijblijvend en met lekkere koffie.

Neem contact op

Meer cases

Be ColourfulThe Highlander Hotel

Team up, power upOnline Klik

Trots om hond te zijnBravoer