Merkidentiteit | Bravoer

Trots om hond te zijn

Merkidentiteit | Bravoer

Trots om hond te zijn

Projecttype
Merkidentiteit

Branche
Branding voor retail

Opdrachtgever
Dutch Petfood

Een hondenleven, but make it a brand!

Jelke, Paul en Lex zijn de baasjes achter Bravoer. Een eigenzinnig, creatief en ambitieus merk hondenvoer. Die ambitie zit in de wens om meer te zijn dan alleen ‘brokjes’. Bravoer is een lifestylemerk. Of tenminste, als wij van Everbetter met ze klaar zijn wel! Als we een hondenras aan deze ondernemers moeten koppelen dan zijn ze zeker Beagles: eigen mening, met een sterke drang naar onafhankelijkheid én rebelse trekjes. Deze combinatie maakt Bravoer tot een uitdagende klant. En dat is precies wat wij zo leuk vinden! Bewapend met genoeg koekjes gingen we aan de slag om een unieke merkstrategie te bouwen.

Van een idee naar missie: het proces

Een onmisbaar element in een werkende merkstrategie is de missie. Waarom doe je wat je doet en wat wil je ermee bereiken? Om hier meer duidelijkheid in te krijgen doen we samen met de klant een online positioneringssessie. We bespreken de concurrentie en brengen sterke en minder sterk punten van de organisatie in kaart. Ook hondeneigenaren worden flink onder de loep gelegd. Wat vinden eigenaren belangrijk bij het kiezen van voer of snacks voor hun geliefde viervoeter? In dit geval wil Bravoer hét gekozen merk zijn voor mensen die hun hond als onderdeel van het gezin beschouwen. Deze baasjes willen het beste voor hun familie en daar horen gezond hondenvoer en snacks van topkwaliteit bij. Bravoer wil bekend staan als het go-to merk voor een breed, betaalbaar assortiment van eerlijke en verantwoorde producten. Dit doel bereiken we door Bravoer als een attent en deskundig lifestylebrand te profileren. Maar wel eentje met lekkere dwarse, bekkige humor.

Een brandconcept waarvan je gaat kwispelen

Missie en positionering is check! Nu de volgende stap in het proces: de merkbelofte en merkpersoonlijkheid vorm geven. Het is leuk als je weet wát je wilt doen. Maar de toon maakt de muziek en daar komt de merkpersoonlijkheid om de hoek kijken. Naast het concept van ‘wie’ het verhaal vertelt, formuleren we ook hoe het vertelt wordt. Dat doen we met behulp van een aantal creatieve methodes.

Zo keken we naar oude en nieuwe opvattingen over de hond in onze samenleving. Vroegâh was de hond een gehoorzaam werktuig wat buiten in een hok zat en de restjes kreeg. Hoe anders is het nu?! Luna of Max hebben een prominente rol in het gezin. Soms zijn ze zelfs het stralende middelpunt. Bij ons mag een hond écht hond zijn. Wij vieren en omarmen hun natuurlijke, soms ondeugende karakter. Omdat het leidt tot spontane en grappige momenten. Een eigenzinnige hond maakt het leven leuker! Dat plezier, de eigenwijsheid en buiten de lijntjes blaffen werd het onderscheidende brandconcept voor Bravoer.

Wat Bravoer hun klanten belooft

Baasjes inspireren om relaxter te leven. Geniet van alle chaotische, grappige en liefdevolle momenten die jouw clowneske viervoeter aan je leven toevoegt.

De hoofdrol van jouw hond in een ongedwongen levensstijl

Imperfectie is het nieuwe normaal. Bravoer viert de hoofdrol van de hond als chaotische grappenmaker: de familie-clown. De kwaliteitsproducten van Bravoer zorgen ervoor dat trouwe viervoeters letterlijk én figuurlijk lekker in hun vel zitten. Het leven is al moeilijk genoeg. Wij stimuleren baasjes om meer inspiratie uit hun huisdier te halen. We laten ze relativeren zodat ze vaker van het leven genieten. Nét zoals hun hond doet.

Bravoer promoot een ongedwongen levensstijl. Dat doen we met meer initiatieven dan alleen voer en snacks. Bijvoorbeeld door non-foodproducten, acties, awards en het in beeld brengen van ‘Bravoer-momenten’. De rode draad in ons concept is de typische Bravoer-beleving. Deze beleving zal een merkvoorkeur bij de doelgroep creëren. Hierdoor gaat Bravoer als het eerste, echte honden-lifestylemerk Nederland veroveren.

Het perfecte plaatje: de visuele identiteit

De visuele identiteit staat op een basis van de merkbelofte, het brandconcept en de merkpersoonlijkheid. Net als bij een merkpersoonlijkheid kunnen we voor de visuele identiteit een persona bedenken. Deze figuur staat voor het type mens – of in dit geval dier – als het merk een levend wezen zou zijn. In dit proces zien we de hond als een familie-clown. Een lieve, ondeugende entertainer die plezier wil maken.

Voor het logo werden we geïnspireerd door iets wat veel honden heerlijk vinden: slopen! Het logo ziet eruit alsof het in stukken is gescheurd. Deze stijl brengen we ook terug in de verpakkingsontwerpen. Lekkere felle kleuren en grappige illustraties ondersteunen het speelse karakter. De tagline ‘Trots om hond te zijn’ maakt het concept af.

Trots om hond te zijn - Bravoer
Bravoer

Lijkt de baas op het merk, of de merk op het baasje?

Ze zeggen wel eens dat honden op hun baasje lijken. En bij dit merk is niets minder waar. Eigenaren Jelke, Paul en Lex zijn eigenzinnige ondernemers met een duidelijke visie. Sommige eigenschappen werken perfect als authentieke kracht achter een merk. In de ontwikkeling van deze merkstrategie hebben we hier dankbaar gebruik van gemaakt. Volgens de baasjes van Bravoer is Everbetter een ‘good boy’. En hondenbezitters weten dat er geen hogere eer bestaat dan dat!

Optimaal gebruik maken van jouw authentieke kracht?

We zijn altijd benieuwd naar de ambities van ondernemers. Vertel ons die van jou: dan laten wij zien hoe Everbetter de connectie met mensen kan maken. Geheel vrijblijvend en met lekkere koffie.

Gratis strategiesessie

Meer cases

All-in-one software platform Goodweek

De meest complete online toko Asian Food Lovers

Groente was nog nooit zo lekker Hela groentedressings