Merkidentiteit | The Highlander Hotel

Be Colourful

Merkidentiteit | The Highlander Hotel

Be Colourful

Projecttype
Merkidentiteit

Branche
Hotel Branding

Opdrachtgever
Highland Group

Een one-of-a-kind hotelbeleving

De familie Hoogland is een ondernemersfamilie geboren en getogen in hun geliefde stad Amsterdam. Als tweede generatie hotelondernemers werd de passie voor gastvrijheid van Jeffrey, Maxine en Steffan al op jonge leeftijd aangewakkerd. Een gedeelde ambitie van de drie was om een uniek hotel te ontwerpen dat onvergetelijk zou zijn voor zijn gasten. In 2018, na veel gereisd te hebben en onderzoek te hebben gedaan naar enkele van ‘s werelds beste hotels, gingen de eigenaren aan de slag om hun nieuwe hotel te creëren.

Van duizend losse ideeën naar een alomvattend merkconcept

Onze taak was om een vracht aan ideeën van de ondernemersfamilie te vertalen naar een alomvattend merk. Een merk dat de connectie maakt met millennials die al veel hebben gezien. Paniek in de tent? Nee hoor, bij Everbetter niet. We hebben een methode van conceptontwikkeling waarop we kunnen vertrouwen. Hiermee turnen we chaos om in orde. We luisteren naar het verhaal van de ondernemers achter het hotel. We kijken naar wat Amsterdam als stad uniek maakt. De ideeën van de interieurarchitect nemen we mee. En we maken een profiel dat vertelt hoe de ideale gasten in het leven staan, wat voor beleving ze zoeken en waar ze waarde aan hechten. Want als je weet waar ze waarde aan hechten, dan kun je waarde toevoegen. Dit alles brengen we samen in één richtinggevend idee.

Kleur krijgt betekenis

In het design van de architect krijgt elke verdieping een eigen kleur en zijn alle kamers anders. Een knalfeest voor het oog, maar nog geen richtinggevend idee voor een unieke gastbeleving op álle fronten. Wat we deden is het interieurontwerp optillen naar een merkconcept en het verbinden met de lifestyle en waardes van de doelgroep. Met andere woorden: we geven kleur betekenis. Kleur wordt de uitdrukking van de diversiteit en energie van Amsterdam. Het vertegenwoordigt de smeltkroes van mensen, cultuur, meningen en creativiteit. De taak van het hotelmerk is vervolgens gasten inspireren om de meest kleurrijke versie van zichzelf te zijn.

Het merkconcept van
The Highlander Hotel
is samengevat in de zin
'Be Colourful'.

"We believe in living a colourful life. Infusing our love of Amsterdam’s diverse people with heaps of style and fun. We’ve created a playful, inspirational haven for everyone who wants to explore our vibrant city. We want you to feel welcome and inspired to be the most colourful version of yourself."

Een gastbeleving creëren: voorbij kamers en bedden denken

Het merk van The Highlander eert mensen die vrij durven te denken en moedigt hen aan de meest kleurrijke versie van zichzelf te zijn. Dit idee gaat verder dan kamers, bedden en tv’s – de hardware van een hotel. Dit gaat over mensen. Het is een mindset, een gastbeleving, die je stopt in alles wat je gast tegenkomt tijdens het verblijf in het hotel. Uit dit merkconcept ploppen nieuwe ideeën voor een verrassende check-in procedure, voor leuke extra’s op de kamer, voor upselling, voor het briefen van je personeel, voor promoted tours en activiteiten in de stad. Ga zo maar door.

What’s in a name

Het laatste aspect dat het hotelmerk inspireert is de naam ‘The Highlander’. Het is de Engelse vertaling van de achternaam van de eigenaren Hoogland. De naam verwijst ook naar de Schotse Hooglanden. Deze associatie geeft een speelse Schotse twist aan het hotel. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Een visuele identiteit die de verbeelding prikkelt

Je hotel is niets zonder gasten. Een goede branding op je website is dus goud waard. Maar hoe geef je je gasten al een onvergetelijke ervaring vóór ze bij je hotel aankomen? De truc zit in het prikkelen van de verbeelding. We laten de potentiële gasten het hotel alvast beleven door fotografie. Niet door een standaard fotoshoot van de kamers, maar door belevingsfotografie met modellen. Zij wekken The Highlander tot leven en veranderen zoekers naar enthousiaste boekers. Waarschijnlijk is het overbodig om te zeggen dat Everbetter ook de teksten schreef, het design van het logo en de huisstijl deed, de signage in het hotel ontwierp en nog heel veel andere brand assets creëerde.

Gastreis in alle kleuren van de regenboog

Een verblijf boeken bij The Highlander is als de doos chocolaatjes van Forrest Gump: je weet nooit wat voor kamer je krijgt en wat voor bijzonders binnen te wachten staat. Hoe deze beleving mogelijk is gemaakt? Het merkconcept ‘Be Colourful’ brengt de medewerkers van het hotel op één lijn en inspireert hen om creatief na te denken. Ze hebben een onvergetelijke gastreis in alle kleuren van de regenboog gecreëerd, van het boeken op de website, via het voldaan in slaap vallen, tot het achterlaten van een review.

Jouw gasten inspireren met jouw verhaal?

Everbetter is gespecialiseerd in hotelbranding. Boek een strategiesessie om te ontdekken wat een merkstrategie voor jou kan betekenen. We hebben veel om over te praten!

Gratis strategiesessie

Meer cases

All-in-one software platform Goodweek

De meest complete online toko Asian Food Lovers

Groente was nog nooit zo lekker Hela groentedressings