Merken kunnen een revolutie ontketenen

De precieze data, plaatsen en hoofdpersonen, die weten we bij Everbetter niet meer precies. Maar dat het volk furieus was, er koppen rolden en de revolutionairen en masse ‘liberté, égalité, fraternité’ scandeerden, dat zit er krachtig ingeprent. De Franse Revolutie begon met een idee, een visie in de hoofden van mensen. Maar wat er uit dat ontastbare voortkwam is van een onbeschrijflijk grote kracht. Hé, lijkt dat niet op hoe het werkt bij het bouwen van merken? Zouden merken niet ook altijd met een visie moeten beginnen? En kunnen ze dan een revolutie ontketenen?

Een visie is een bron van kracht

De klus van de Franse Revolutie was niet binnen enkele dagen geklaard. Na de bestorming van de Bastille verspreidden de rellen zich over het gehele land. Er waren momenten dat de revolutionairen successen boekten, maar ook weer teruggedrongen werden. Door één ding sloeg het volk zich erdoorheen: het geloof in een betere wereld. Deze visie – noem het purpose – was de constante bron van moed en kracht. Het zorgde ervoor dat mensen de wapenen weer oppakten. Vanuit zichzelf. En zonder twijfelen.

Merken die willen blijven, beginnen met een visie

Er zijn ondernemers die hun visie overslaan. Zij zeggen tegen hun klanten: ‘Koop mijn product, want het is beter dan dat van de concurrent.’ En tegen hun medewerkers zeggen ze: ‘Verkoop mijn product, en snel een beetje.’ Dit is alsof ze mensen wapens geven, zonder erbij te zeggen waarvoor ze nu eigenlijk vechten. We weten allemaal dat dat eindigt in niets. Maar laatst spraken we bij Everbetter met een ondernemer die een hotel bouwt. Die bouw was een veldslag op zich, door bouwcomplicaties aan de gracht, corona en heel veel ander gedoe. Hij wilde bijna stoppen en toch ging hij door. Want hij geloofde heilig in zijn concept. Zijn visie sleepte hem er doorheen.

Ontketen jouw revolutie

Wij geloven (hé dat lijkt onze eigen visie wel!) dat elke ondernemer, groot of klein, product of dienst, b2c of b2b een revolutie kan ontketenen door te beginnen met een krachtige visie. Er is geen enkel obstakel die dat in de weg staat. Wat je nodig hebt is kennis en creativiteit. Ken je jezelf, je klant, je markt en trends door en door. Hussel die kennis en verbind het met al je creativiteit tot een originele visie, purpose, perspectief of hoe je het ook wilt noemen. Met dat idee, met die strategie, zul je de aandacht trekken, mensen mee krijgen, stormen doorstaan en de wereld een andere wending geven.

Distinctive Brand Power™

Wil jij als ondernemer je aanbod innoveren, je branche herdefiniëren of thought leadership pakken? Dan is dit hét moment om aan de slag te gaan met het strategisch merkbouwprogramma Distinctive Brand Power™. In 12 weken leggen we de basis waarmee je merk fris, energiek en opwindend blijft.

Aanpak

Boek een gratis strategiesessie

Meer weten over ons strategisch merkbouwprogramma Distinctive Brand Power™? Boek dan een gratis strategiesessie. Samen gaan we kijken hoe jouw business kan profiteren van de kracht van branding. No strings attached!

Boek een gratis strategiesessie