Wat is power?

Power (kracht of macht) is het vermogen om op een bepaalde manier te handelen of iets voor elkaar te krijgen. Je kunt het ook definiëren als het vermogen het gedrag van anderen of een loop van gebeurtenissen te veranderen. Power kan zowel goed als slecht zijn. Het kan mensen verheffen en hen in staat stellen hun doelen te bereiken. Maar helaas kan power ook verkeerd worden gebruikt. Het wordt dan manipulatief of ronduit schadelijk.

Power als iets goeds

Bij Everbetter gebruiken we power als iets goeds. Noem het een energie die ons motiveert en ons onze dromen laat najagen. Heel precies gezegd zien we power als het vermogen om positieve verandering teweeg te brengen. Bij het creëren van merkstrategieën voor onze klanten is ons proces erop gericht de elementen te ontdekken die de power van het merk vergroten en een positieve impact hebben op zowel klanten als het bedrijf.

Van starters tot ervaren bedrijfseigenaren, wij werken nauw samen met ondernemers en helpen hen bij het creëren van hun merkpositionering, strategie en concept. Daarbij hebben we drie kenmerken ontdekt die de meest gepassioneerde en krachtige leiders en hun merken gemeen hebben.

  • Ze verduidelijken het grotere plaatje zodat iedereen het kan zien 
  • Ze zijn zelfverzekerd in de keuzes die ze maken en hoe ze handelen
  • Ze kunnen verbinding maken met anderen

Duidelijkheid, vertrouwen en verbinding:
3 kenmerken van krachtige leiders en merken

Power is duidelijkheid 

Verandering kan niet plaatsvinden zonder duidelijkheid. Wanneer je duidelijkheid krijgt, krijg je energie en vergroot je jouw vermogen om verandering teweeg te brengen. Stel je even voor dat je op een onbekende weg rijdt. Het is donker, het miezert, de ruitenwissers werken niet goed en je verliest het GPS-signaal. De meeste mensen zullen zich in zo’n situatie verloren of angstig voelen. Sommigen keren zelfs om en gaan terug naar huis. Maar stel je nu eens voor dat er een lekker zonnetje schijnt, er helder zicht is en de navigatie duidelijk aangeeft hoe je moet rijden en waar je bestemming ligt. Ik weet zeker dat de rit dan veel aangenamer is. Omdat de omstandigheden jou duidelijkheid geven, kom je makkelijker op je bestemming aan. 

Krachtige leiders verduidelijken hun doelen en de voorwaarden die nodig zijn om deze te bereiken. Wanneer doelen helder worden gemaakt, werken mensen efficiënter en enthousiaster. Dit werkt precies hetzelfde bij merken. Krachtige merken verduidelijken hun positionering, purpose en verhaal. Als het hele team dit zich eigen maakt, betekent het dat iedereen eraan kan bijdragen!

Power is vertrouwen 

Ondernemers zijn vaak net magneten. Ze zijn in staat om de boel op te vrolijken en met iedereen een gesprek aan te knopen. Achter deze charismatische persoonlijkheden gaat vaak een flinke dosis zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid schuil. Maar soms kan zelfvertrouwen een oppepper gebruiken. Laten we kijken hoe de meest charismatische leiders hun zelfvertrouwen op peil houden. Zelfvertrouwen is gebouwd op zelfbewustzijn. Dit houdt in: weten wie je bent, wat je sterke punten zijn en waar je voor staat. Dit geeft je de kracht om zelfverzekerd te zijn in hoe je handelt en hoe je besluiten neemt. Hetzelfde geldt voor merken. Merken waarvan duidelijk is waar ze voor staan, die een krachtige merkpurpose hebben, een sterke merkidentiteit en heldere merkwaarden, zijn in staat om vol vertrouwen te opereren.

Power is verbinding

Verbinding is een soort energie die bestaat tussen mensen. Mensen verbinden zich wanneer ze zich begrepen, gehoord en gewaardeerd voelen. Dit is waarom krachtige leiders tijd besteden aan luisteren en vragen stellen om hun team echt te leren kennen. Merken kunnen net zo goed verbinding maken. Sterke merken investeren veel tijd en geld om niet alleen inzicht te krijgen in wie de medewerkers zijn, maar ook in wie hun klanten zijn. Wat zij verlangen en wat hen drijft. Merken die in staat zijn om de onderliggende motivaties van hun klanten aan te boren, zullen zich met hen verbinden en van echte waarde zijn.

Klaar voor meer power?

Distinctive Brand Power™ is ons brand-building programma waarin we met ondernemers en hun teams hun merkstrategie definiëren. Het programma is ontworpen om in een lekker tempo een kraakhelder merk te creëren die voor iedereen te begrijpen is. Vind helderheid, verbind je met je klant en boost je beslissingskracht in 12 weken. 

De Distinctive Brand Power™-aanpak

Boek een gratis strategiesessie

Meer weten over ons strategisch merkbouwprogramma Distinctive Brand Power™? Boek dan een gratis strategiesessie. Samen gaan we kijken waar je naartoe wilt, waar je nu bent en hoe je business kan profiteren van de kracht van branding. No strings attached!

Boek een gratis strategiesessie